W Naszym przedszkolu uczymy się wielu ciekawych rzeczy, poznajemy świat za pomocą wielu zmysłów, zdobywamy również wiele praktycznych umiejętności. Jedną z takich umiejętności jest samodzielne gotowanie, której uczymy się w trakcie warsztatów kulinarnych, organizowanych między innymi w ramach realizacji autorskiego programu jednej z naszych nauczycielek pt.: „Akademia Małego Kucharza”. Celem głównym programu jest przede wszystkim łagodne zachęcanie dzieci do próbowania smaków, których nie znają, których się „boją”, lub z góry zakładają, że ich nie lubią oraz promowanie zdrowego odżywiania. Tym razem w warsztatach wzięły udział: grupa 1, grupa 2 oraz grupa 5. Grupa Maluszków swoją kulinarną podróż rozpoczęła od prostej, ale za to bardzo witaminowej sałatki owocowej, natomiast dwie pozostałe grupy, poznały tajniki przygotowania deseru na drugie śniadanie, pełnego różnorodnych dodatków takich jak: owoce, płatki owsiane i jaglane, ziarna słonecznika i dyni oraz gorzka czekolada:)